1 2 3 4


WEBÁRUHÁZ MŰKÖDTETÉSÉNEK
JOGI KAPCSOLATAI

Az Interneten keresztül, webáruház igénybevételével történő vásárlás egyre inkább elfogadott mind fogyasztók körében. A jelentkező piaci lehetőségek kihasználására több vállalkozás is fókuszál, amelyek korábban nem működtek az adott kereskedelmi szegmensben, illetve sok hagyományos "brick and mortar" vállalkozás is webáruház "nyitása" mellett dönt, amellyel új értékesítési csatornát létesít.

A WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZEZRŐDÉSI FELTÉTELEI

A webáruház és a vásárlója között szerződéses viszony jön létre az adott áru vagy szolgáltatás tekintetében. A szerződés tartalma ÁSZF hiányában a jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően jön létre a webáruház és a rendelést feladó között. Fontos lehet különbséget tenni aközött, hogy a vásárló a jogszabályok alapján fogyasztónak minősül-e. Amennyiben a webáruház vásárlója fogyasztónak minősül, úgy ezek védelmében speciális szabályok érvényesülhetnek több tekintetben is.

A WEBÁRUHÁZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A webáruház meglátogatása, a rendelés során a látogató számalan személyes adatot ad me maáról, amelyek kezelésénél az adavédelmi szabályok fiyelembe vétele szükséges. Az adatkezelésről a webshop látogatóját megfelelően tájékoztatni kell, meg kell haározni azon szabályoka, amelyeket a webáruház követ a személyes adatok kezelése során.Hasonló témájú cikk:
 • Webshop indítás jogi vonatkozásai >>>

 • Web és e-mail hirdetések szabályai >>>


  Kapcsolódó szakterület:
 • Elektronikus kereskedelem >>>


 • Összes cikk >>>

  Kapcsolat >>>

  Főoldal >>>  Kovács V. Gábor Ügyvédi Iroda
  Dr. Kovács V. Gábor ügyvéd
  infokommunikációs szakjogász
  Telefon: 06-30 / 655-8458
  Mail: kovacsvg@kovacsvg.hu


  Összes cikk >>>
  Szakterületek >>>
  Szakmai önéletrajz >>>
  Kapcsolat >>>
  Főoldal >>>